0
Items : 0
Subtotal : Ft
View CartCheck Out
Minősítés
DIN EN ISO 9001:2008
E-mail
sanuzellasportline@gmail.com
Telefon
0670 7434787
Kérjen ajánlatot!
0
Items : 0
Subtotal : Ft
View CartCheck Out

Immunrendszer jelentősége a sportban

Sport és immunrendszer

Az intenzív és mindenekelőtt a szokatlan fizikai stressz a szervezet stresszét jelenti. A stressz nagyrészt egységes reakciót idéz elő az egész testben, amelynek célja az összes szervfolyamat egyensúlyának helyreállítása és a test túlterhelés elleni védelme. Ez lehetővé teszi a test regenerálódását,és az új terheléshez való alkalmazkodását. Az immunrendszer testre gyakorolt ​​reakciója alapvetően az edzés kiigazításának része. Úgy tűnik, hogy az immunválasz tükrözi a test stressz-stressz egyéni feldolgozását, mint a túlhajszolt sportolók reakciója
és kifejezettebb a rossz edzési státuszú embereknél, mint az alkalmas sportolóknál. Figyelemre méltó: Nemcsak az edzés kiigazítása, hanem a táplálkozást is gyengítheti az akut immunreakció mértékét,és az izmok nagyobb ellenálló képességét jelzi. Ez azt jelenti, hogy az immunkompetens vérsejtek működését és aktivitási állapotát a stressz utáni szakaszban kedvezően befolyásolhatják táplálkozási befolyások. 

A mérsékelt edzés jó az immunrendszerre

Számos tanulmány kimutatta, hogy a magas intenzitás és a nagy mennyiség a tartósság területén növeli a fertőzés mértékét, míg a mérsékelt edzés csökkenti a fertőzésekre való hajlamot. A sport által kiváltott ideiglenes immunhiány ideiglenes időtartama több óra, tehát a csökkent edzés utáni védekezés (“nyitott ablak”) felelős az intenzív testmozgásban részt vevők fertőzöttségének megnövekedéséért.