0
Items : 0
Subtotal : Ft
View CartCheck Out
Minősítés
DIN EN ISO 9001:2008
E-mail
sanuzellasportline@gmail.com
Telefon
0670 7434787
Kérjen ajánlatot!
0
Items : 0
Subtotal : Ft
View CartCheck Out

Szükség van e-táplálékiegészitőkre a sportban

A válasz versenyportolók esetében egyértelmű igen. A kiegyensúlyozott táplálkozás fontossága.Tökéletes minőségű,és mennyiségű természetes táplálkozás csak elméletben kivitelezhető. A valóság sajnos egészen más. Az élelmiszerek már addig is sokat veszítenek értékes tulajdonságaikból, amíg a termelőhelyekről a konyhába eljutnak. A zöldségkonzervek értékeik több mint 75%-át, a fagyasztott zöldségek pedig ásványaiknak és vitaminjaiknak több, mint 50%-át veszíthetik el. A fontos anyagok a gyümölcsökben, a zöldségekben és a burgonyában közvetlenül a héj alatt vannak, ezért hámozáskor kidobásra kerülnek. További veszteségeket okoz a főzés. A feleslegesen nagy mennyiségű vízben történő, hosszú ideig tartó főzés a legrosszabb dolog, amit a zöldségfélével tehetünk. A húsokra ugyanez vonatkozik sütéskor. A sportolók tehát – még azok sem, akik erre tudatosan törekednek – nem tudják természetes úton bevinni a szerveztük optimális működéshez elengedhetetlen tápanyagokat. Ebben természetesen a terherél közbeni megnövekedett szükségletük is nagy szerepet játszik. A helyzetet még tovább súlyosbíthatja az időhiány. Két edzés között csak ’’bekapnak’’ valamit, és a rohanás a bélrendszernek nem tesz jót,és az emésztésnek nem kedvez. Ezért ahogy a nevében is benne van étrend-kiegészitő a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szükséges a megfelelő étrenkiegészitők használata.